Odstranjevanje dlačič z IPL tehnologijo EFB Adena

100 % garancija na zadovoljstvo za odstranjevanje dlak z IPL tehnologijo EFB Adena aparatom

BREZPLAČEN pregled in posvet za tretmaje odstranjevanja dlak!

Za naročilo lahko pokličete na telefonsko številko 064 250 025 ali pišite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Podjetje EFB

efb beaute logo

Leta 1989 so 4 inženirji ustanovili Eurofeedback (EFB), v mestecu Evry (predmestje Pariza) in hitro postali vodilni proizvajalec opreme za industrijo, medicino in kozmetično področje. Kot vodilno podjetje v oblikovanju in izdelavi opreme impulzne svetlobe - IPL, je leta 2000 Eurofeedback proizvedel svoje prve modele za estetske in medicinske potrebe in jih kasneje združil pod lastno blagovno znamko EFB beauty Paris. Z ustanovitvijo zelo aktivnega raziskovalnega in razvojnega oddelka, ki je izumilo in zaščitilo 17 patentov IPL tehnologije, je EFB danes vodilno podjetje na področju IPL tehnologije. Med številnimi dosežki družbe, ima EFB ekskluzivno patentirano znanje in tehnologijo, ki s pomočjo fotoepilacije trajno odstrani svetle in bele dlačice, katere prej ni bilo mogoče uničiti.

EFB beauté® tehnologija

V aparatu Adéna® IPL so vključeni številni patenti, ki jih je registriralo EFB Beauty podjetje. Aparat Adena je hitrejši, bolj zanesljivi in ponuja bistveno večjo zmogljivost kot večina aparatov, ki je trenutno na trgu. EFB Adena aparat IPL je združitev visoke tehnologije, ki se izvaža v več kot 20 držav po svetu.

adena noire 550

Kaj je IPL tehnologija?

IPL pomeni intense pulsed light – intenzivna pulzna svetloba, ki deluje na različnih valovnih dolžinah (610 – 1100 nm). Različne valovne dolžine nam omogočajo veliko možnosti pri izboru individualnih parametrov za nastavitev najbolj učinkovite terapije.

Kako poteka odstranjevanje dlak z IPL tehnologijo?

Pri odstranjevanju dlačic z IPL tehnologijo je primarnega pomena absorpcija svetlobnih pulzov v melanin, ki se nahaja v dlačnem steblu in zunanji dlačni ovojnici, zato je pomembno dejstvo, da se s pomočjo selektivne fototermolize lahko uniči le tiste dlake, ki vsebujejo veliko melanina, torej temnejše.

Sekundarni efekt IPL aparatur, s tako širokim svetlobnim spektrom, vpliva na venozni del, žilice ki hrani dlako. Koagulacija odvodnega dela teh žilic pa zmoti lasne folikle, z zmanjšano oskrbo krvi, kar pomeni da dlačni folikel prejme manj hranilnih snovi in kisika, kar se kaže v zmanjšani zmožnosti ponovne rasti dlačic. Prav na ta način pa IPL aparaturami uničujemo tudi svetlejše in tanjše dlačice.

Tudi debelina same dlačice ima tu pomembno vlogo, saj večja, ko je površina za absorpcijo, večji je učinek. Aparature z intenzivno pulzno svetlobo imajo bistveno širši svetlobni spekter od 610 nm do 1100 nm, kar nam omogoča uničenje dlačnega folikla in perifolikularnega tkiva z bistveno manjšo energijo ( J ). To je seveda prednost, saj je s tem možnost nastanka neželenih stranskih učinkov minimalna, tretmaji pa so tudi za tiste zelo občutljive minimalno boleči. Seveda pa je ob strokovnem znanju, potrebna pravilna tehnika izvedbe in dobro poznavanje kože.15936524 1169694536433244 1554142028768058465 oIPL delovanje na dlačico


Tehnologija, ki je uporabljena pri IPL fotoepilaciji, je impulz rdeče svetlobe, ki prodre v kožo in se s pomočjo melanina v korenini dlačic, spremeni v toploto. 15895749 1169695299766501 1807087561598856464 oKako deluje IPL tehnologija za odstranjevanje dlačic.


Temperatura, dosežena pri korenu dlačic, sproži koagulacijo zarodne plazme (popkov in stebla) in tako omogoča uničiti dlačice že v anageni fazi (100 % uničenje).

Ali je odstranjevanje dlak z IPL aparatom boleče?
Odstranjevanje dlak z IPL metodo velja za manj bolečo od vseh metod odstranjevanja dlak. Ali lahko govorimo o bolečini ali samo o neprijetnem občutku je odvisno od praga bolečine posameznika, od tipa in barve kože in seveda tipa dlak.

Intervali med dvema posegoma:
Po desetih, petnajstih dneh bodo dlake spet zrastle, vendar bodo čez nekaj dni tudi odpadle. Po nekaj obravnavah bodo dlake rastle vse počasneje in postajale nežnejše. Ritem obravnav je individualen, načeloma pa se obravnave ponovijo vsakih štiri do šest tednov. Po šestih do osmih obravnavah dosežemo vsaj 90 % odstranitev dlak.

15978026 1169697069766324 7051820443751283404 nfaze rasti dlačice

Zaradi dejstva, da je dlačice moč uničiti le v fazi aktivne rasti, torej v anagenem obdobju, so potrebne ponovitve tretmajev. Število ponovitev je seveda zelo individualno.

Koliko tretmajev IPL je potrebno?
Klinične raziskave potrjujejo, da za 90 % dolgotrajno redukcijo poraščenosti, zadostuje med 6 in 10 tretmajev. Število potrebnih ponovitev je odvisno tudi od predela telesa, kajti število potencialnih foliklov, na posameznih delih telesa je različno, od 60 do 500 foliklov na cm2 kože. Potrebno pa je vedeti, da z IPL tretmaji ni moč spremeniti ne hormonskega statusa , niti ne dednega potenciala, kar igra odločujočo vlogo v stopnji poraščenosti. Dlačice je moč odstranjevati na vseh predelih telesa. Poseg pod pazduho pa traja okoli 20 minut. Takoj po posegu lahko opravljate vsakodnevne aktivnosti.

KONTRAINDIKACIJE
spremembe na koži, nosečnost, diabetes, hemofilija (motnja strjevanja krvi) in antikoagulanti, epilepsija, fotosenzitivna zdravila, srčni vzpodbujevalnik, kožne bolezni (herpes, psoriaza, ekcemi, akne)

Nekaj dejstev, ki jih velja upoštevati najmanj mesec dni pred obravnavami:
- ne izpostavljajte se soncu in UV žarkom;
- ne uporabljajte samoporjavitvenih izdelkov;
- ne odstranjujte dlak s puljenjem (voski, električni epilatorji, pincete);
- ne barvajte in ne belite dlak;
- ne uporabljajte zdravil, ki povzročajo fotosenzibilnost

Nikoli vec depilacije in britja?
Ko je potrebno število postopkov z IPL aparatom opravljeno ne pomeni, da na tem mestu dlake ne bodo več rasle. Po določenem času telo lasne folikle obnovi, vendar je število lasnih foliklov in s tem dlak neprimerno manjše in te so tanjše in svetlejše. Čas obnove lasnih foliklov - rasti dlak je nemogoče točno določiti, vemo pa, da je obnova lasnih foliklov na epiliranem mestu od 3 do 5 let. Zato pri IPL epilaciji ne govorimo o trajnem odstranjevanju dlak temveč o trajnem zmanjšanju števila dlak.

Po tretmaju IPL?
K opravljanju dnevnih dejavnostih se lahko vrnete takoj Na koži, ki je bila obravnavana, se ponavadi čuti rahlo ščemenje ali je vidna rahla rdečica. Oboje izzveni v 24- 48 urah. Kadar pa se to pojavi, je potrebno kožo hladiti. To naredimo s pomočjo hladnih obkladkov ali hladilnega gela. Izogibati (vsaj 15 dni po posegu) se je potrebno sončenju (tudi v solarijih), savni, jemanju preparatov za porjavitev kože, umivanju kože s prevročo vodo in grobemu drgnjenju z brisačo. Priporočljivo pa je, da se obravnavani del kože 2-3 dni maže z ustrezno nevtralno hidratantno kremo ali hladilnim gelom. Uporabljajte kreme, ki vas bodo zaščitile pred UV-A, UV-B in UV-C žarki.

100 % garancija na zadovoljstvo za odstranjevanje dlak z IPL tehnologijo EFB Adena aparatom

BREZPLAČEN pregled in posvet za tretmaje odstranjevanja dlak!

Za naročilo lahko pokličete na telefonsko številko 064 250 025 ali pišite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Rezultate tretmajev si lahko ogledate na tej povezavi.