BRAZILSKA PEDIKURA 30€
Pedikura je nega zdravih, utrujenih in lažje poškodovanih nog. Poznamo estetsko in medicinko pedikuro. V Chantal beauty clinic pri vseh pedikurah namesto namakanja nog uporabljamo komplete – nogavičke za enkratno uporabo ,ki vsebujejo ekskluzivno emulzijo, sestavljeno iz 100% surovin iz obnovljivih rastlinskih virov: obogatenih z aktivnimi sestavinami.ki hitro mehčajo obnohtno kožico. navlažijo noge ali roke (rokavičke za enkratno uporabo pa uporabljamo pri Brazilski manikuri) hkrati pa preprečuje glivične i bakterijske okužbe.

  • Sestava emulzije za stopala in nohte je sledeča:
  • - UREA-deluje mehčalno in ima visoko moč vlaženja.
  • - VITAMIN E :je antioksidant, ki preprečuje hitro staranje kože.
  • - KERATIN: krepi nohte .
  • - COPAIBA OLJE :deluje protivnetno, antiseptično in ima zdravilne učinke. Emulzije so brez parabenov, triklosanov in so dermatološko testirane.
  • Pri Brazilski estetski pedikuri noge lepšamo, oblečemo v Brazilske nogavičke, da lažje odstranjujemo poroženelo kožo na lahko dostopnih mestih, otiščance čistimo obnohtno kožico, oblikujemo in popilimo nohte, jih po želji stranke zaščitimo z IBX nanosom(doplačilo 5€) in jih po želji stranke tudi permanentno lakiramo(doplačilo 5€).
  •  
  • MEDICINSKA PEDIKURA 35€ IN MEDICINSKA PEDIKURA ZELO ZAHTEVNA 45€
    Medicinska pedikura zahteva poglobljena znanja , izkušnje in izjemno preciznost. Poleg že naštetih postopkov, ki se izvajajo pri estetski pedikuri ,pri medicinski saniramo RAGADE: globje kožne razpoke, ki so največkrat boleče in krvaveče nahajajo pa se najpogosteje na petah ali med prsti, odstranjujemo težje dostopne odtiščance, kurje oči, saniramo vraščene in oskrbimo glivične nohte. Poskrbimo tudi za morebitne žulje, po potrebi pa se ukvarjamo tudi s protetiko nohta ( izdelava nadomestka za odstranjen noht ali njegovega dela). Opravimo pa tudi pedikuro DIABETIČNEGA STOPALA, pri sladkornem bolniku ,kar je še posebej pomembno , saj je naš cilj reševanje problemov in ne le blažitev njegovih posledic. V ta namen po uspešni izvedbi pedikure in pridobljenemu zaupanju stranke svetujemo nego doma s kremnimi penami ,ki takoj po nanosu tvorijo fino zankasto mrežo.ki se porazdeli po koži in jo izjemno učinkovito ščiti pred zunanjimi vplivi. Uravnotežen hidrolipidni sistem poskrbi za optimalno nego kože, pri čemer ohranja vse naravne funkcije kože. Glede na potrebe imamo več različnih tinktur in pen.

Pedikura, ki traja več kot 60 minut se šteje za zelo zahtevno.

DIABETIČNO STOPALO? KAJ PRAVZAPRAV TO POMENI?
SLADKORNA BOLEZEN (diabetes mellitus ) je huda kronična bolezen, ki je lahko dedno pogojena oz. pridobljena zaradi številnih dejavnikov iz okolja: daljše življenjske dobe, sedečega načina življenja, premalo gibanja, debelosti, spremenjenega načina prehranjevanja. Kaže se v povečanju sladkorja v krvi in včasih tudi v urinu kar je znak nezadostne izrabe ogljikovih hidratov. To je posledica pomanjkanja insulina , najvažnejšega hormona trebušne slinavke. Motena pa je tudi presnova beljakovin in maščob.

Poznamo diabetes tip I juvenilni oz. mladostni in diabetes tip II diabetes odraslih. Poudarila bi samo zaplete in bolezenske okvare ,ki povzročajo diabetično stopalo:

OKVARA ŽIVCEV - NEVROPATIJA: pri dolgoletni sladkorni bolezni lahko pride do okvare perifernih živcev, (senzorična, motorična, vegetativna živčna vlakna),ki se kaže kot oslabljen in odsoten občutek za vibracijo, dotik, bolečino, temperaturo in položaj telesa v prostoru. Spremembe prstih ,stopalih pa vse do kolen. Diabetik zaradi oslabljenega občutka bolečino misli da je z nogami vse v redu. Pri nekaterih pa se težave pojavljajo kot hude spontane pekoče bolečine, krči in mravljinčenje predvsem v nočnem času. Ko se okvara stopnjuje, lahko diabetik dobi občutek «gluhih«, neobčutljivih in mravljinčastih nog. Znojenja pri njih ni, trda koža na mestih pritiska ni prožna(nima tonusa), zelo je suha in rada poči. Rana je vstopno mesto za klice , kar privede do infekcije, ker bolečine ne občutijo lahko vnetje precej napreduje preden ga bolnik opazi. Celjenje ran je uspešno-tkivo se hitreje obnavlja ko izvedemo ukrepe, ki celjenje pospešijo (dezinficiramo kožo, čistimo zadebeljeno kožo oskrbimo rano ,zmanjšamo pritisk ,negujemo kožo).
Prekrvavitev je še dobra, stopalo je tolpo in rožnato, nohti so zadebeljeni ,deformirani.in pogosto vraščajo, kar spet pripelje do vnetja.

MOTNJE PREKRVAVITVE-ISHEMIJA
Arterioskleroza prizadene tudi žile stopala.ki se postopoma zožijo, najpogosteje so prizadete arterije kolen obeh nog. Pri hoji bolnik čuti bolečine v mečih, stopalu ,nartu ,ki pa ob počitku minejo. Pri napredujoči bolezni so bolečine prisotne tudi ob mirovanju. Zaradi slabe prekrvavitve se rane ki pri takšnih bolnikih nastanejo zelo slabo celijo, pride tudi do deformacije stopal in pri rasti nohtov. BOLNIKI ,ki si sami delajo pedikuro doma se večkrat poškodujejo in z ne sterilnimi instrumenti inficirajo svoja stopala povzročajo si mehanske poškodbe s striženjem nohtov, opekline pri namakanju nog (diabetiki si nog NE smejo namakati) ULCUSI (razjede )ki nastanejo zaradi slabe prekrvavitve, lahko privedejo do GANGRENE(Odmrtja tkiva ) Le –ta je lahko mokra ali suha. Posledično lahko zaradi gangrene pride do AMPUTACIJE (s kirurškim posegom odstranjeni prsti, stopala, udi)Tudi po amputaciji prstov je MEDICINSKA PEDIKURA PRI PRAVEM STROKOVNJAKU NUJNA!!!

DIABETIKU SVETUJEMO KAKO PREPREČUJEMO ZAPLETE DIABETIČNEGA STOPALA 

IBX-SISTEM ZA REGENERACIJO NOHTOV-do 10 min, 5€ po pedikuri
Priporočamo ga za regeneracijo in učvrstitev nohtov, lahko že pred nanosom permanentnega laka ali po odstranitvi le tega. Postopek nanosa dveh plasti posebne tekočine in sušenja s toplotno in led lučko. Nohti bodo zaščiteni in se ne bodo plastili. Na glivične nohte IBX sistema ne dajemo dokler niso glivice popolnoma sanirane.

PERMANENTNO LAKIRANJE PO PEDIKURI-enobarvno 7€ (popravi) do 10 minut

PERMANENTNO LAKIRANJE PO PEDIKURI – FRANCOSKO 12(popravi) do 15 min

BS-SPONKA 25 € - 10 minut pri vseh , ki imajo težave z vraščenimi nohti, rezultati so zelo dobri ,sponka se menjuje mesečno ,kot je priporočen obisk pri pedikerju. Na vraščen noht sponko  prilepimo s posebnim lepilom . dokler  vraščen noht popolnoma ne preraste nohtne ploskve   .PEELING ZA NOGE,8 € do 15 minut za lepša stopala, 3 minute namakamo stopala in naredimo kratko masažo s peelingom, noge ponovno speremo in izdatno namažemo s primerno kremo.

PARAFIN ZA NOGE 15€ - 20  minut ,za vse tiste ,ki bi želeli topla, mehka in dišeča stopala priporočamo parafin in sicer noge za 5- 10 minut  namočimo v kopel. Sledi brisanje in nanos mastne kreme oz. maske za noge, nato stopala ,obrišemo , komprese pomočimo v parafin, ovijemo s folijo in toplo brisačo. Stranka počiva 20 minut. Stranki lahko po želji tudi zmasiramo stopala.

UMETNI NOHT-NOHTNA PROTETIKA 7€  - 10 minut…po sanaciji glivičnega nohta ,pri občutljivih strankah ,ki imajo zaradi odstranitev le tega bolečine ali pa izključno zaradi estetskega vidika , pripravimo ostanek  nohta in s posebno maso pod led lučko izdelamo noht ,ki ustreza stranki Na željo ga lahko tudi permanentno lakiramo. Po mesecu dni nohtno protetiko obvezno  odstranimo in po potrebi naredimo novo.

KRALJEVA PEDIKURA 69€  100 minut
Postopek za vaša utrujena stopala po katerem se boste resnično počutili kraljevsko:
- 5minut-kopel nog (pri diabetikih delamo malo drugače)
- 5minut-peling nog
- 50minut-pedikura neglede na težave
- 20 minut refleksna masaža stopal 
- 20minut-parafin

Postopek priporočamo vsem, ki imajo kakršne koli težave s stopali, hladne, utrujene in boleče noge  ter si želijo hoditi LAHKIH NOG NAOKROG. Vrednost postopka je 83€, vi plačate le 69 €.

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL 30minut , 30€
Je energijska masaža ,ki temelji na spoznanju ,da so dlani in stopala mikrokozmos , v katerem se odraža vsak del telesa, s pritiskanjem po stopalih se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko oziroma refleksno cono. Tako lahko dosežemo sproščanje in ravnovesje celotnega telesa.

UČINKI REFLEKSOCONSKE MASAŽE
-vzpodbuja delovanj limfatičnega sistema
-pospeši odplavljanje strupenih snovi(čez limfo, ledvica, kožo)
spodbuja delo imunskega sistema
-pomirja avtonomni živčni sistem(sistem ,ki deluje brez naše volje)stres adrenalin spremeni pospeši bitje srca zoži žile….
-vzpodbuja ustvarjalnost, produktivnost, koncentracijo
-pomirja bolečino
-ugodno vliva na naše odnose navzven
- blaži hiperaktivnost in agresijo

POSTOPEK: razgovor s stranko ,kratka kopel in refleksoterapija
Lahko se opravi samo enkrat, za željene rezultate pa priporočamo vsaj 15-20 postopkov 1x tedensko